2009. április 14., kedd

Shinkyoku Soukai Polyphonica Crimson S

Egy biztos: sokaknak nem fog tetszeni ez az anime, de nekem már most a szívem csücske.
Egy jövőbeli világban egy olyan iskola a helyszín, ahol azt tanulják, hogy hogyan lehet zenével "spirit"-eket (értsd: lélek, szellem) megidézni (lehet hangszerrel és énekkel) .
Phoron tipikus főhős: árvaházban lakik, ahol még gyerekként egyszer kiült a tetőre dalolni, és mit ad Isten, egy gyönyörű "spirit"-et csábított magához énekhangjával, aki ekkor megígérte neki, hogy ha felnő még biztos találkoznak.
20 évvel később Phoron az iskolában megbukott a vizsgán, mert nem tud megidézni egyetlen pici "spiritet" sem. A pótvizsgára készülve gyakorol a hangszerén, amikor beugrik neki, hogy mi lenne ha énekelne? Meg is teszi és láss csodát feltűnik Corticarte akivel 20 évvel korábban találkozott. Csak hogy, most kislányként jelenik meg, mert 20 évig el volt zárva az ereje. De ez nem szab gátat annak, hogy szerződést kössenek, aminek eredményeképp Phoron Corticarte szolgája lesz (pedig fordítva kéne lennie ^^)

Ezt biztos nézni fogom ,mert tetszik a grafikája, aranyosak a "spirit"-ek, és érdekel, hogy mi a lényeg az egész mögött (már ha sikerült bonyolult skrpit-et írni hozzá, amiben kételkedem). Egy nagyon helyes világot teremt. És egyébként poénos is tud lenni.
Értékelés: 3/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése