2009. április 15., szerda

Pandora Hearts-FRISSÍTVE

Történetileg még elég nehéz megfogni ezt az animét, nem túl érthető, de a látványvilága nagyon emlékeztet a Rozen Maiden-re, és ami idáig kiderült az elég érdekes ahhoz, hogy tovább nézzem még egy kicsit legalább.
A főszereplője Oz, aki a nemesi beavatási ceremónia előtt húgával, és inasával (legjobb barátjával) Gil-lel futkosnak a kastély körül, amikor Oz és Gil alatt beomlik a föld, és egy föld alatti sírt találnak, amin egy különös zsebóra van. Oz fogja és felhúzza az órát és innentől válik érdekessé. Ennek hatására egy olyan világba kerül, ahol groteszk módon babák és egyéb életre kelt játékok köszöntik, és felbukkan egy lány is. A lány eleinte kedvesen üdvözli, örül a viszontlátásnak (Oz még sose járt ott), mind addig, amíg Oz meg nem kérdezi tőle, hogy Ő micsoda. Innentől kezdve a lány meg akarja ölni, és egy nagyon jó kis horroros jelentnek lehetünk tanúi. Sikeresen visszatér kábultából.
Az esti ceremónia előtt Gil-t megszállja valami és elég furcsán viselkedik.
Mindössze ennyi az első rész, de az egész látványvilág és atmoszféra, ill. a válaszra váró rejtélyek olyan jól vannak adagolva, hogy ezt még muszáj nézni!!!

Második rész: a történet még mindig sötét (2 értelemben: úgy hogy horror, és úgy hogy még mindig nem lehet sokat tudni). De érdekes módon fenn tudja tartani az érdeklődést. Olyan mint Alice csodaországban, csak "darkos" kivitelben. Nem véletlen, hogy azt írom, hogy Alice, mert a lányt Alice-nak hívják, és egy nagy horrorisztikus nyuszivá tud átváltozni. Tudom, hogy bizarr módon hangzik, de jó!!!

Goth világ, érdekes háttértörténet, ami kibontakozásra vár. Ki kicsoda, mit miért, és ez a nyomasztó atmosztféra... És a seiyuu-k se akárik!!!
Értékelés: 3,5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése