2009. április 14., kedd

K-On!

Ezennel megkezdem a tavasszal indult animék bemutatását. Elsőnek ezt a kis bájos school-life animét nézzük meg közelebbről.

A K-On a szokásos témával indul. Középiskolába kerülnek a főszereplők, amikor is meg kéne választani, hogy milyen klubhoz (értsd: délutáni kiegészítő szakkör) csatlakozzanak.
A "könnyűzenei klub"-ra 3 fő tartana igényt, ami nem elég ahhoz, hogy elindítsák, ezért kétségbeesetten keresnek egy negyedik tagot. Mindegy, hogy ki az, mind addig amíg csatlakozni kíván a klubhoz.
Így jön képbe (bocs, de a nevek megjegyzésére képtelen vagyok ilyen sok új széria után), az egyik leány, akinek tehetsége semmihez sincs, csak a castanettához (tudjátok, amivel a latinok szoktak a kezükben csattogni), és ezért úgy érzi esélye lenne a zenei klubban. El is megy, de meggondolja magát, amikor odaér, viszont innen már nincs menekvés (addig tömik ennivalóval amíg rá nem bólint :).
Megvan a 4. tag, így indulhat a klub. Habár majdnem mindannyiuk zenei antitálentum, rá se rántsunk.
Igazából a 4 szolid lány között kialakuló barátságról van itt szó.

Nekem nem lesz a zsánerem, sok jobb anime indul, inkább a 12- 17 éves korosztály számára ajánlott, de azt le kell szögeznem, hogy nagyon aranyos!!!
Értékelés: 3,5/5

2 megjegyzés:

  1. Én meg inkább a fiatal férfiaknak (mint jómagam) ajánlanám, merthát csak nekik készült, ami látszik is =)

    Mondjuk ezt sem a története miatt érdemes nézni valószínűleg, bár tetszene, ha még azt is adnának valamilyet hozzá.

    VálaszTörlés
  2. Meg még azoknak is ajánlanám, akik szeretik a zenés, bandás animéket.
    Ha nincs különösebb története, akkor is jó, mert legalább aranyos.

    VálaszTörlés