2009. április 16., csütörtök

Phantom- Requiem for the Phantom

Ez egy kissé nyomasztó atmoszférájú, de ha valaki kedveli a bérgyilkosos, ügynök hangulatú animéket, esetleg a James Bond filmeket, akkor ez kötelező!

Sajnos még nem láttam a Noir-t , csak egy amv-hez volt szerencsém belőle, de azóta is meg akarom nézni. Leginkább annak az animének a stílusához tudnám hasonlítani a Phantomot.
A Phantomban a főszereplő srác felébred egy koszos kis földalatti szobában, ami egy csatornába vezet ki. Nem emlékszik semmire, se a nevére, se arra hogy honnan jött és nincsenek emlékei. A szobából kifelé haladva egy maszkot viselő lány támad rá, aki közli vele, hogy ha élni akar, akkor komolyan küzdjön ellene (ölje meg). Szegény nem ért semmit, de a túlélési ösztönétől vezérelve felveszi a harcot és győzelmet arat.
Mind e közben 2 különös személy megfigyeli a srácot harcolás közben, mert valami nagyot várnak tőle: azt, hogy a srác született harcos, és minden előképzettség nélkül, az ösztönből győzze le a lányt.
Később megtudjuk azt is, hogy az örült prof kinézte magának a srácot, hogy tökéletes bérgyilkost faragjon belőle.
A lány neve "Ein", az övé inenntől kezdve "Zwei"(németül egy és kettő).
Ők Phantomok, mert létezésükről senki sem tud. Így születnek a tökéletes bérgyilkosok.

Nézni fogom, és érdemes is, mert a grafika is csodás! És az utánozhatatlanul nyomasztó atmoszféra arról, hogy nem tudod ki vagy, csak ölsz, azért hogy élhess. De mégis milyen életed lehet, ha nincsenek emlékeid, nincsenek barátaid, pár emberen kívül senki se tudja hogy létezel?
Értékelés: 4/5

3 megjegyzés:

  1. Grafika szerintem is nagyon szép, emiatt néztem bele ebbe a sorozatba. :)

    VálaszTörlés
  2. Végre egy sorozat, amit érdemes hétről hétre várni! A grafika tényleg csodás, a karakterdizájn megfelelő, a hangulat adott, szóval nálam a tavaszi szezon legjobbja, bár nem sok új sorozatot nézek jelenleg. Remélem marad a szinvonal végig, akkor 10/10.

    VálaszTörlés
  3. Igen, valóban a tavasziak egyik kiemelkedő darabja.
    Engem igazán a grafika és a téma ragadott meg.

    VálaszTörlés