2009. július 15., szerda

Bakemonogatari

Teljesen lenyűgözött az első rész, ezért nem tudok elfogultság nélkül nyilatkozni róla!!! Úgyhogy vigyázat, határozottan szubjektív az alábbi iromány XD
Az első dolog ami eszébe juthat az embernek nézés közben, az hogy Sayonara Zatsubou Sensei! Ugyanis az anime látványvilága, karakterdizájnja kísértetiesen hasonlít rá. A képi világa mellett a másik, ami nagyon bejön a történetmesélés és vezetés módja.
NA, akkor lássuk, miről is szól: főszereplőnk egy srác, kb. 16 éves, aki a lépcsőn sétálva észreveszi, hogy az egyik osztálytársa, épp zuhan lefelé. Reflexből elkapja, a gyönyörű lányt, és meglepődve tapasztalja, hogy a lánynak szinte semmi súlya sincsen!!! Másnap mikor hazafelé tart megjelenik előtte a lány, aki befenyíti, hogy ha bárkinek is beszél a súlyáról, akkor Ő bizony a halál fia. Elköszönés képpen egy gémkapcsot is főhősünk szájába nyom tűzőgéppel (?!WTF), akinek ettől semmi baja nem lesz. A lány után rohan és közli vele, hogy ismer egy embert, aki talán tud segíteni rajta. Mert tudni illik, hogy a fiú már egyszer vámpír volt, és ennek még mindig vannak nyomai (pl. nincs sebe a tűzőgép kapcsától).
A lány elmeséli, hogy egyik nyáron megcsípte egy rák, és attól következhetett be ez a pehelysúllyú állapot...
Aki szereti a kissé morbid történeteket, annak mindenképp ajánlom a Bakemonogatarit, mert egy nagyon különleges látványvilágú, és elvont stílusú anime ez, ami egészen örült történettel bír.
A későbbiek folyamán, ha jól informálódtam mindig egy-egy különleges és természetfeletti esemény kapcsán a fiú főszereplésével fogjuk megismerni egy-egy személy történetét.


Értékelés: 5/5

Canaan

Az első rész megnézése után nem sokat érteni a történetből, de ezt nem is bánja, a kedves néző, mert érződik, hogy nagyon jó animével van dolgunk, és mindenképp érdemes tovább nézni.

Az első részből annyi derült ki, hogy van egy leányzó, aki fotósként dolgozik. Jelenlegi munkája miatt Shanghaj-ba utazik, és szerencséjére van egy kísérője is, akinek az agyára megy. Épp fesztivál van Shanghajban, de nem a történet lényege. amit idáig sikerült kibogozni, hogy van egy új vírus, mely ha a szervezetbe kerül, 12 órán belül elvérzik tőle az ember, a teste minden pontján.
A szőke fotós lány elvileg munka miatt utazik ide, de hamar rájövünk, hogy Ő inkább a barátnőjét, Canaan-t szeretné megtalálni, ami sikerül is neki. Épp megmenti egy leszámolás során. Canaanról az derül ki, hogy bérgyilkos-szerűség a feladata. Nagy valószínűséggel a vírus terjesztő cég ellen dolgozik.
Aztán felbukkan még a "Snake" nevű csapat, akik olyan gonosznak tűnnek, és szeretnének Canaanal találkozni...

Tudom, hogy nem túlzottam érthető, amit megpróbáltam leírni, én se igazán értem, a Canaan-t látni kell! Sajnálom, hogy nem tudok értelemesen írni, de erről nem igazán tudok.
Ha lesz időm megnézem a második részt, remélem ott már tisztázódik valami, de mindenképp követni fogom!
A vírus miatt vannak eléggé véres jelenetek, csak erős idegzetűeknek ajánlott (annyira azért nem vészes, de mondjuk nem ajánlott enni közben). Sok-sok akcióval. Képi világa egyébként kiváló!!!


Értékelés: 4,5/5

2009. július 14., kedd

Needless

Amikor letöltöttem igazából nem sok fogalmam volt arról, hogy ez micsoda, és miről szól, de ahhoz képest, ahogy elkezdődött az epizód, a végére kellemes csalódásban volt részem.

A Needless, egy retro stílusban készült, shounen-fight anime, hogy igazán konkrét legyek.
A kezdő képsoroknál eléggé le voltam döbbenve a karakter-dizájnon és a megmunkálás stílusán, de a rész végére egészen megkedveltem a szereplőket.
Egy utópisztikus jövőben, valamikor a harmadik világháború után, kifejlődött az emberek egy olyan "elmutálódott" faja, akik különböző speciális képességekkel bírnak, őket hívják "needless"-nek. A történet kezdetén a főszereplő kis-srác menekül a nővérével, mert az aktuálisan hatalmon lévő rendszer üldözi a "needless"-eket, és ki akarja őket irtani. Amikor a jelenlegi hatalom átvette a vezetést, a fiú és a nővére az ellenállók közé tartoztak, ráadásul a nővér még "needless" is, tehát ki akarják őket végezni. (A "needless" egyébként 'szükségtelen'-t jelent)
A fiúnak sikerül megmenekülni, a nővér ottmarad, hogy legyűrje a kivégző robotot. Azonban a fiú nincs biztonságban, megtalálja őt egy másik "Testamentum" (így hívják a kivégző robotokat), de a segítségére siet egy különös kinézetű pap...
Így lesz a fiú és a pap bajtárs. A fiú hazacipeli a templomba a sérült papot, ahol találkozik egy professzorral, és a hozzájuk csapódott örült nőszeméllyel.
Azonban, nem hagyják futni a fiút és ráküld a "hatalom" egy "needless"-t, hogy végezze ki. (Igen, az a néhány uralkodó örült írtja a "needless"-eket, de még ők is azt használják!!!). Na, itt jön a nagy csata, amiből kiderül, hogy a pap is és az a nő is "needless", különböző szuper képességgel.
Néhol kissé durvának tűnik a képi kidolgozás számomra, de a retro stílus különös hangulatot ad az egész animének. Inkább csak fiúknak és shounen-fight rajongóknak ajánlanám.


Értékelés: 4/5

Umineko no naku koro ni- When the seagulls cry

A történet szerint egy gazdag családról van szó, akik az éves családi gyűlésüket tartják a saját kis szigetükön. Azonban idén a tanácskozás tárgyát képezi az is, hogy az igencsak halál közelében lévő családfő pénzét, hogyan osszák szét egymás között az örökösök.
Már épp egyezkednek, de egy vihar miatt mindenki a szigeten ragad.
A sztorizgatás közepette felmerül, hogy a nagyapa, honnan szerezhette azt a temérdek aranyat, amivel a család vagyonát megalapozta?! És itt kezd érdekessé válni a történet, mert a legenda szerint egy boszorkánnyal kötött egyesség fejében kapott 20 (ha jól emlékszem???) billiónak megfelelő aranytömböt. Mivel az öreg halála közeleg, itt az ideje, hogy a nagyapa és a boszorkány alkuja beteljesüljön...
Az állítólagos arany hollétéről senki nem tud semmit, csak azt, hogy valahol a szigeten van, de még senki se találta meg. A szerződés kitétele szerint azonban, ha valaki megtalálja, akkor a boszorkány kénytelen elállni a szerződésben lefektetett jogaitól. Azt hiszem ebből ki lehet találni, hogy hogyan fog folytatódni a történet: keresik az aranyat, Beatrice (a boszorkány) közben ijesztget mindenkit, de a főszereplőnek tűnő 4-es brigád biztos túléli...
Az első résznél még nem igazán győzött meg, mindenképpen látni kell belőle a másodikat, mert ott kezd kiteljesedni a történet.

Ha nagyon kategorizálni akarnék, azt mondanám, hogy olyan horror-thriller szerű, aminek az az oka, hogy a második részben igen sok csúnya és aszott holttestet láthatunk... Eléggé sötét, és nyomasztó atmoszféra, rejtélyek egymás hegyén hátán, azt hiszem így lehet jellemezni.
Egy kissé sablonosnak tartom a főszereplőket, ami nem hátrány, csak kissé talán unalmas. Újat nem tudott nyújtani a sorozat, de egy pár rész erejéig még biztos belenézek, mert érdekel, hogy merre halad a történet.
Egy kicsit többet vártam tőle, de mindenképp adok még esélyt neki.

Értékelés: 3,5/5

Nyári anime szezon 2009

Sziasztok!

Hosszú szünet után ismét lett időm és energiám foglalkozni a bloggal, bocsánat a kimaradásért.

A másik ok, ami miatt nem frissült, az az, hogy nem igazán volt miről írnom, de most már megérkeztek a nyári darabok, így tudok aktuális témával szolgálni.

A nyáriak közül nem sok keltette fel az érdeklődésem, de belenéztem pár címbe, amikről részletesen fogok szólni.

További szép nyarat mindenkinek!
Dóri