2009. július 14., kedd

Umineko no naku koro ni- When the seagulls cry

A történet szerint egy gazdag családról van szó, akik az éves családi gyűlésüket tartják a saját kis szigetükön. Azonban idén a tanácskozás tárgyát képezi az is, hogy az igencsak halál közelében lévő családfő pénzét, hogyan osszák szét egymás között az örökösök.
Már épp egyezkednek, de egy vihar miatt mindenki a szigeten ragad.
A sztorizgatás közepette felmerül, hogy a nagyapa, honnan szerezhette azt a temérdek aranyat, amivel a család vagyonát megalapozta?! És itt kezd érdekessé válni a történet, mert a legenda szerint egy boszorkánnyal kötött egyesség fejében kapott 20 (ha jól emlékszem???) billiónak megfelelő aranytömböt. Mivel az öreg halála közeleg, itt az ideje, hogy a nagyapa és a boszorkány alkuja beteljesüljön...
Az állítólagos arany hollétéről senki nem tud semmit, csak azt, hogy valahol a szigeten van, de még senki se találta meg. A szerződés kitétele szerint azonban, ha valaki megtalálja, akkor a boszorkány kénytelen elállni a szerződésben lefektetett jogaitól. Azt hiszem ebből ki lehet találni, hogy hogyan fog folytatódni a történet: keresik az aranyat, Beatrice (a boszorkány) közben ijesztget mindenkit, de a főszereplőnek tűnő 4-es brigád biztos túléli...
Az első résznél még nem igazán győzött meg, mindenképpen látni kell belőle a másodikat, mert ott kezd kiteljesedni a történet.

Ha nagyon kategorizálni akarnék, azt mondanám, hogy olyan horror-thriller szerű, aminek az az oka, hogy a második részben igen sok csúnya és aszott holttestet láthatunk... Eléggé sötét, és nyomasztó atmoszféra, rejtélyek egymás hegyén hátán, azt hiszem így lehet jellemezni.
Egy kissé sablonosnak tartom a főszereplőket, ami nem hátrány, csak kissé talán unalmas. Újat nem tudott nyújtani a sorozat, de egy pár rész erejéig még biztos belenézek, mert érdekel, hogy merre halad a történet.
Egy kicsit többet vártam tőle, de mindenképp adok még esélyt neki.

Értékelés: 3,5/5

5 megjegyzés:

  1. Hát, azért ez az Agatha Cristie-s fíling szvsz elég egyedi egy animétől. :)
    Az első rész engem sem nyűgözött le, a második viszont nagyon tetszett, misztikum, gyilkosság, jó grafika, kitűnő opening. Pont, ami kell. :D

    VálaszTörlés
  2. Igen, engem is csak a második győzött meg. Az elsőnél úgy voltam vele, hogy nem túl ígéretes, de aztán szerencsére javult a történet.

    VálaszTörlés
  3. Én főleg azért akarom megnézni, mert van hangulati (és egyéb) párhuzam a Higurashi no Naku Koro Ni animével. Amit meg nagyon szeretek. X3

    VálaszTörlés
  4. Játszátok a Visual Novel-t. Sokkal hangulatosabb, mint az anime. Azon lehet sikongatni. Aki nem tud jól japánul, annak van angolosítás is.

    VálaszTörlés
  5. Így olvasva, nem egy nagy durranás. De majd megnézem, hátha megváltozik a véleményem.

    VálaszTörlés