2009. július 14., kedd

Needless

Amikor letöltöttem igazából nem sok fogalmam volt arról, hogy ez micsoda, és miről szól, de ahhoz képest, ahogy elkezdődött az epizód, a végére kellemes csalódásban volt részem.

A Needless, egy retro stílusban készült, shounen-fight anime, hogy igazán konkrét legyek.
A kezdő képsoroknál eléggé le voltam döbbenve a karakter-dizájnon és a megmunkálás stílusán, de a rész végére egészen megkedveltem a szereplőket.
Egy utópisztikus jövőben, valamikor a harmadik világháború után, kifejlődött az emberek egy olyan "elmutálódott" faja, akik különböző speciális képességekkel bírnak, őket hívják "needless"-nek. A történet kezdetén a főszereplő kis-srác menekül a nővérével, mert az aktuálisan hatalmon lévő rendszer üldözi a "needless"-eket, és ki akarja őket irtani. Amikor a jelenlegi hatalom átvette a vezetést, a fiú és a nővére az ellenállók közé tartoztak, ráadásul a nővér még "needless" is, tehát ki akarják őket végezni. (A "needless" egyébként 'szükségtelen'-t jelent)
A fiúnak sikerül megmenekülni, a nővér ottmarad, hogy legyűrje a kivégző robotot. Azonban a fiú nincs biztonságban, megtalálja őt egy másik "Testamentum" (így hívják a kivégző robotokat), de a segítségére siet egy különös kinézetű pap...
Így lesz a fiú és a pap bajtárs. A fiú hazacipeli a templomba a sérült papot, ahol találkozik egy professzorral, és a hozzájuk csapódott örült nőszeméllyel.
Azonban, nem hagyják futni a fiút és ráküld a "hatalom" egy "needless"-t, hogy végezze ki. (Igen, az a néhány uralkodó örült írtja a "needless"-eket, de még ők is azt használják!!!). Na, itt jön a nagy csata, amiből kiderül, hogy a pap is és az a nő is "needless", különböző szuper képességgel.
Néhol kissé durvának tűnik a képi kidolgozás számomra, de a retro stílus különös hangulatot ad az egész animének. Inkább csak fiúknak és shounen-fight rajongóknak ajánlanám.


Értékelés: 4/5

1 megjegyzés:

  1. Hm, shounen fight? Belenézünk. :D Na nem mintha éppen hiányom lenne belőlük, de nekem ezekből sosem elég. :3

    VálaszTörlés