2009. július 15., szerda

Canaan

Az első rész megnézése után nem sokat érteni a történetből, de ezt nem is bánja, a kedves néző, mert érződik, hogy nagyon jó animével van dolgunk, és mindenképp érdemes tovább nézni.

Az első részből annyi derült ki, hogy van egy leányzó, aki fotósként dolgozik. Jelenlegi munkája miatt Shanghaj-ba utazik, és szerencséjére van egy kísérője is, akinek az agyára megy. Épp fesztivál van Shanghajban, de nem a történet lényege. amit idáig sikerült kibogozni, hogy van egy új vírus, mely ha a szervezetbe kerül, 12 órán belül elvérzik tőle az ember, a teste minden pontján.
A szőke fotós lány elvileg munka miatt utazik ide, de hamar rájövünk, hogy Ő inkább a barátnőjét, Canaan-t szeretné megtalálni, ami sikerül is neki. Épp megmenti egy leszámolás során. Canaanról az derül ki, hogy bérgyilkos-szerűség a feladata. Nagy valószínűséggel a vírus terjesztő cég ellen dolgozik.
Aztán felbukkan még a "Snake" nevű csapat, akik olyan gonosznak tűnnek, és szeretnének Canaanal találkozni...

Tudom, hogy nem túlzottam érthető, amit megpróbáltam leírni, én se igazán értem, a Canaan-t látni kell! Sajnálom, hogy nem tudok értelemesen írni, de erről nem igazán tudok.
Ha lesz időm megnézem a második részt, remélem ott már tisztázódik valami, de mindenképp követni fogom!
A vírus miatt vannak eléggé véres jelenetek, csak erős idegzetűeknek ajánlott (annyira azért nem vészes, de mondjuk nem ajánlott enni közben). Sok-sok akcióval. Képi világa egyébként kiváló!!!


Értékelés: 4,5/5

5 megjegyzés:

  1. Ebbe is beleszeretnék nézni, most jól jönne valami akciódús sorozat.

    VálaszTörlés
  2. A nyáriak közül talán ez a legjobb sorozat, habár a Bakemonogatari már személyes kedvenc, de az eléggé függ attól, hogy a nézőnek mennyire jön be, viszont a Canaan mindenki által "fogyasztható".

    VálaszTörlés
  3. Kíváncsi leszek, hogy nekem melyik fog tetszeni. Kár, hogy nyári szezonban viszont Suikodenhez hasonló anime most nincs.

    VálaszTörlés
  4. Rengetegen várják ezt az animét, és remélem nem fogunk benne csalódni. A készítők néha elbízzák magukat, és egy jónak induló anime történetét a süllyesztőbe küldik az utolsó részeivel. Nagyon remélem, hogy a Canaan nem jár így.

    VálaszTörlés
  5. Ajánlom mindenkinek! Idáig nagyon jól sikerült. Megjelenítés 5/5 , hang 5/5, történet 5/5. Remélem a többi résszel is így megleszek elégedve :)

    VálaszTörlés